aparati za vodu
SNARP d.o.o.

Ulica jablanova 47
31000 Osijek
T: (031) 36 86 36

www.snarp.hr
info@snarp.hr

Radno vrijeme:
08-16 (pon-pet)

Kontaktirajte nas još danas u vezi svih dodatnih informacija.

Veselimo se Vašem pozivu.
aparatKvaliteta
Danas voda sadrži mnoge toksične produkte ljudske civilizacije. Zagađenje putem benzina, fluorida, farmaceutskih lijekova, pesticida, olova, azbesta, nitrata, pa čak i radioaktivnog otpada, djeluje na našu vodu. Već je identificirano više od 800 nečistoća u vodi, a broj još uvijek raste. Jedan od najčešće pronađenih teških metala u pitkoj vodi je olovo. U vodovodima mnogih starijih kuća i gradova, voda još uvijek teče kroz olovne cijevi. Što je duže voda u dodiru s olovnom cijevi, to više tog toksičnog metala ona upija.
Olovo može oštetiti reproduktivni i centralni živčani sustav, povisuje krvni tlak i oštećuje sluh, a teži slučajevi izloženosti mogu izazvati anemiju i oštećenje bubrega. Olovo se također povezuje s problemima u ponašanju, nesposobnošću za učenje i zakržljalim rastom. Djeca su zbog svoje manje tjelesne mase još osjetljivija. Bebe koje se hrane na bočicu mogu upiti čak 85% olova otopljenog u vodi.
Živa je još jedan teški metal, koji se nalazi u vodi. Iako gradski vodovod normalno uklanja živu, ljudi koji vodu povlače iz privatnih bunara, potpuno su nezaštićeni, posebno u područjima intenzivne poljoprivrede.
Otrovanje živom izaziva kožne probleme, unutarnja krvarenja, gubitak zubi, oštećenje jetre i bubrega.


Upravo zbog svega navedenog konzumacija izvorne, prirodne vode, kakvu mi isključivo imamo u ponudi, imerativ je svakog domaćinstva koje brine o svojim članovima ili poslovnog subjekta koji drži do svojih zaposlenika.